Webinarium om klimatneutral betong

Anders Åkesson (C), förste vice ordförande i Trafikutskottet, och Betonginitiativet bjuder in till ett webinarium om Klimatneutral betong – vilka är hindren och möjligheterna?

Datum: onsdagen den 20 oktober
Tid: kl. 12:00 – 12:55
Plats: digitalt via Youtube
Anmälan: via länken

Nästan överallt i vårt samhälle har materialet betong gjort samhällsbyggandet möjligt. Betongen bidrar dock med stora klimatutsläpp, främst från cementtillverkningen. Därför har Betonginitiativet tillsammans med Fossilfritt Sverige tagit fram en färdplan som visar hur all betong ska bli klimatneutral till år 2045. Men hur ser möjligheterna ut att nå klimatmålet om att den klimatneutrala betongen ska finnas på marknaden redan 2030, och vilka är utmaningarna på vägen?

På webinariet lyfter vi goda exempel från byggbranschen och diskuterar vad politiken, kommuner, näringsliv och myndigheter kan göra för att skapa rätt förutsättningar för klimatneutralt byggande.

Program:
Därför är klimatneutral betong viktig för oss som bygger bostäder
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen

Betongens färdplan – utmaningar och framgångar
Malin Löfsjögård, vd, Svensk Betong

Västlänken – ett anläggningsprojekt med lägre klimatpåverkan
Mats Karlsson, produktchef, Thomas Betong AB

Vägen mot klimatneutral cement
Karin Comstedt Webb, hållbarhetschef, Cementa och
HeidelbergCement Northern Europe

Länk till anmälan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHa_jqAgQrp6ZdGJIgfAiOlKFihvrJDMgI16fcL8cmLcFBkQ/viewform?fbclid=IwAR2bqze2JxYivGmI5-8_h8gaLvmRUIdRoiWHzL6OAkpF6q8yyzom6eLTZ7c

När du har anmält dig skickar vi en kalenderinbjudan till dig inom det närmsta dygnet med en länk som du använder för att delta. Om du inte finner kalenderinbjudan i e-postlådan, vänligen leta i din skräppostlåda.

Webinariet kommer i efterhand att publiceras på Stadsutvecklingsdagarna365:s webbsida och YouTube-kanal.